מוסקה אמיתית

המתכון של נירה רוסו, נגזר מאחד מעיתוני סופשבוע לפני המון זמן…. יש פה קצת עבודה, מה שלא מתאים למתכונים שלי אבל המוסקה טעימה בטירוף.

  • 4 חצילים בינוניים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
  • 1 ק"ג בשר כבש טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מלח, פלפל, קינמון
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 2/3 כוס יין לבן

לציפוי:

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל

לקישוט: צנוברים.

ההכנה:

מקלפים 3 חצילים (לא לקלף לגמרי אלא לעשות פסים). לפרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, להמליח, להשהות כמה דקות, לנגב ולטגן.

במחבת לטגן בצל, להוסיף חציל אחד חתוך לקוביות, בשר, פטרוזיליה, צנוברים, תבלינים, צימוקים ויין ולבשל תוך ערבוב כרבע שעה. להוריד מהאש ולהוסיף 2 מתפוחי האדמה חתוכים לקוביות.

בתבנית משומנת מעט מסדרים:

  • פרוסות מ-4 תפוחי אדמה
  • פרוסות חצילים
  • מלית בשר
  • פרוסות חצילים
  • פרוסות תפוחי האדמה הנותרים

מערבבים עם בלנדר מוט את חומרי הציפוי ושופכים על שכבת תפוחי האדמה העליונה. מקשטים בצנוברים.

אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות.

בתאבון 🙂

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s