החמין של סבתא שלי

חמין פולני אמיתי, בדיוק כמו שסבתא רחל אמרה לי להכין.

לשים את הדברים בסיר כבד (אני עושה בסיר חשמלי, תענוג), לפי הסדר הבא:

  • 2-3 כפות שמן
  • 2 בצלים פרוסים (אפשר לטגן לפני כן את הבצל בשמן במחבת נפרדת)
  • 1 ק"ג בשר בקר לחמין, חתוך לקוביות
  • 7-10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל שאוהבים
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים לילה שלם (או שקית שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט, עושה את העבודה נהדר)
  • כף שומן (שמאלץ, אם סבא שלי בדיוק הכין) או 50 גר' מרגרינה
  • 1/2 כוס גריסים שטופים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק (נו, זה לא בריא, אבל ככה סבתא אמרה לשים)
  • 5-6 ביצים קשות (האמת? אני שמה כמה שנכנס לי בסיר, בד"כ 12)
  • למלא במים עד כמעט כיסוי הביצים

להרתיח את הסיר, להעביר לאש הכי קטנה שיש ללילה שלם…

אם קמים חנוקים מהריח בלילה, לפתוח חלונות ובאותה הזדמנות לבדוק שיש מספיק מים ושלא התייבש הלמעלה של החמין.

חורף נעים:)

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s